Meny Sök

Löpband till gym och träningsrum / företag / bostadsrättsförening

Löpträning är en naturlig och effektiv träningsform som även fungerar bra som uppvärmning innan t.ex. styrketräning.

Ett löpband för frekvent användning i ett företagsgym måste vara anpassat för sin användningsgrad.

Vi kan erbjuda löpband för både stora och små gymanläggningar. Fyll i kontaktformuläret nedan så plockar vi fram kostnadseffektiva alternativ som passar ditt behov.

 
banner-löpband-maxpuls

 

Exempel på våra löpband till företagsgym

Löpband Vision T40

t40

 • Löpyta: 152×51 cm
 • Motorstyrka: 3,0 hk
 • Hastighet: 0,8 – 20,0 km/h
 • Lutning: 15%

Fråga oss om bästa dagspris

Löpband Vision T60

t60

 • Löpyta: 160×51 cm
 • Motorstyrka: 3,0 hk
 • Hastighet: 0,8 – 20,0 km/h
 • Lutning: 15%

Fråga oss om bästa dagspris

Löpband Master Fitness R700

product_4407-650x650

 • Löpyta: 154×56 cm
 • Motorstyrka: 4,0 hk
 • Hastighet: 0,8 – 25,0 km/h
 • Lutning: 15%

Fråga oss om bästa dagspris

Offertförfrågan Löpband till företag

* Dessa fält måste fyllas i

Tillåtna filtyper: doc,docx,pdf,txt,gif,jpg,jpeg,png.
Max filstorlek: 1mb.
löpband-rund

Mer information om löpband för professionell användning

Löpyta – löpband

Löpytans bredd och längd varierar på olika löpband. Enkla löpband för hemmabruk kan ha en löpyta på t.ex. 120×40 cm. När bredden är så pass smal som 40 cm kan det vara svårt att springa avslappnat eftersom man måste koncentrera sig på att sätta foten på löpmattan.

När ett löpband ska användas i ett företagsgym är det viktigt att man väljer ett löpband som passar användarnas behov. För att man ska känna sig riktigt avslappnad i löpningen bör löpytans bredd vara cirka 50 cm. Längden på löpytan bör vara cirka 150 cm. Med dessa mått kan man springa avslappnat även i högre hastigheter.

 

Hastighet – löpband

Vilken hastighet man brukar använda vid träning på löpband varierar beroende på löpstyrka och träningsform. För att ge lite exempel så kan hastigheten vid distansträning ligga på 11-13 km/h. Om vi omsätter detta till min / km. så blir 12 km/h 5 min / km. Vilket ger 25 min på 5 km. Distansträning kräver därmed inga högre hastigheter men om man tittar på intervallträning för mer avancerade löpare så krävs hastigheter på upp mot 20 km/h.

 

Lutning av löpyta – löpband

De löpband som vi tillhandahåller till företagsgym har alla motordriven lutning. Motordriven lutning ger mer variation i träningen. Med en lutning på upp mot 15% kan man simulera rejäl backträning. Lutningen kan även fungera bra för personer som ska komma igång med löpträning men som kanske väger för mycket för att löpträna. Promenad på löpbandet med uppställd lutning ger skonsam och effektiv träning.

 

Placering av löpband

Om du har lågt till tak där du ska placera löpbandet så bör du tänka på att löpytans överkant är cirka 15 cm över golv. En grundregel för lägsta takhöjd är att ta kroppslängd + 40 cm.

 

Display – löpband

Displayen är ofta utrustad med förprogrammerade träningsprogram. Många uppskattar detta då de automatiskt får variation i träningen. Hur displayerna är utformade varierar från modell till modell men det är vanligt att statistik såsom hastighet, träningstid, avverkad sträcka och puls kan visas i displayen.

 

Service och underhåll – löpband

Det är viktigt att hålla rent runt omkring löpbandet. Vid otillräcklig städning kan damm och smuts vara orsaker till problem. Regelbunden städning rekommenderas.

Löpmattans undersida måste med jämna mellanrum smörjas för att undvika onödigt slitage. Lyft försiktigt på löpmattan för att känna efter om det finns en hinna med fett. Om det känns torrt bör mattan smörjas. Var noga med att följa service och underhållsrekommendationerna i användarmanualen som medföljer löpbandet.

 

löpband-nedre

Begär offert

Begär offert på träningsutrustning

Kontakta oss redan idag - vi svarar till dig inom 12 timmar.

Finansiering

Finansering i samarbete med Wasa Kredit

I samarbete med Wasa Kredit erbjuder vi möjlighet för företag att leasa sin träningsutrustning. Vi erbjuder leasing på önskad leasingtid (24-60 månader).

Planering av träningsrum

Planering av träningsrum

Här kan du via ritverktyg online planera träningsrummet direkt. Alternativt kan vi hjälpa dig att ta fram 3D-ritningar för dit företagsgym.

Gymutrustning

Gymutrustning

Här hittar du gymutrustning som tål frekvent användning.

Professionella träningsmaskiner

Professionella träningsmaskiner

Här hittar du Löpband, Roddmaskiner, Crosstrainer och Cyklar för professionell användning.

15 års erfarenhet

15 års erfarenhet

Företagsgym.nu drivs av MaxPuls AB. Vi har sålt sportprodukter sedan år 2000. I vår webshop www.maxpuls.se finns ett brett sortiment av träningsprodukter framförallt med fokus på hemmaträning.

Med sidan Företagsgym.nu fokuserar vi på utrustning som tål frekvent användning.