Meny Sök

Spinningcyklar till gym och träningsrum / företag / bostadsrättsförening

En spinningcykel är utformad för att ge möjlighet till många olika sittställningar så att du kan variera från avslappnad sittställning till mer aktiv ”race-ställning”. Spinningcykeln har en stabil konstruktion och tillåter att du står upp i rejäla spurter. Sadel och styre är enkla att justera för individuell sittställning.

Spinning är en härlig träningsform som med stor fördel utövas i grupp då man verkligen kan inspirera varandra till intensiv träning.

 
banner-spinning-maxpuls

 

Exempel på våra spinningcyklar till företagsgym

Spinningcykel Master S4050

master-s4050

  • Vikt svänghjul: 21 kg
  • Vikt: 57 kg
  • Max användarvikt: 135 kg

Fråga oss om bästa dagspris

Spinningcykel Master S4080

master-s4080

  • Vikt svänghjul: 20 kg
  • Vikt: 51 kg
  • Max användarvikt: 135 kg

Fråga oss om bästa dagspris

Offertförfrågan Spinningcykel till företag

* Dessa fält måste fyllas i

Tillåtna filtyper: doc,docx,pdf,txt,gif,jpg,jpeg,png.
Max filstorlek: 1mb.
spinning-rund

Mer information om spinningcyklar för professionell användning

Vad är det för skillnad på en spinningcykel och en motionscykel?

Spinningcyklar riktar sig till personer som vill ha möjlighet att köra lite intensivare träning. Cykeln är kraftigt byggd och klarar intensiva intervaller i högt motstånd. Sadeln på en spinningcykel är smalare och liknar ofta de som sitter på racercyklar.

Motionscyklar riktar sig mer till personer som vill köra lite lugnare konditionsträning. Sadeln på en motionscykel är bred och behaglig att sitta på. På en motionscykel är sittställningen lite mer upprätt.

 

Pedalerna på en spinningcykel

SPD är ett pedalsystem som ofta används på spinningcyklar. Till SPD-pedaler behöver du cykelskor med SPD-klossar. Det är samma system som används till MTB så det går bra att använda samma skor. Tänk dock på att det kan vara praktiskt att ha två uppsättningar då MTB-skorna ofta blir smutsiga.

Det är vanligt att en spinningcykel är utrustad med kombinationspedaler. Med kombinationspedaler kan du använda SPD-cykelskor på ena sidan och vanliga träningskor på andra sidan. Perfekt om det är flera som ska använda spinningcykeln men där inte alla har SPD-skor.

 

Service och underhåll – Spinningcykel

En spinningcykel har oftast inga elektriska komponenter och de är byggda för att användas frekvent. Det är dock viktigt att göra rent spinningcykeln efter varje träningspass då det annars finns risk för rostbildning. Var noga med att följa service och underhållsrekommendationerna i användarmanualen som medföljer spinningcykeln.

 

spinning-nedre

Begär offert

Begär offert på träningsutrustning

Kontakta oss redan idag - vi svarar till dig inom 12 timmar.

Finansiering

Finansering i samarbete med Wasa Kredit

I samarbete med Wasa Kredit erbjuder vi möjlighet för företag att leasa sin träningsutrustning. Vi erbjuder leasing på önskad leasingtid (24-60 månader).

Planering av träningsrum

Planering av träningsrum

Här kan du via ritverktyg online planera träningsrummet direkt. Alternativt kan vi hjälpa dig att ta fram 3D-ritningar för dit företagsgym.

Gymutrustning

Gymutrustning

Här hittar du gymutrustning som tål frekvent användning.

Professionella träningsmaskiner

Professionella träningsmaskiner

Här hittar du Löpband, Roddmaskiner, Crosstrainer och Cyklar för professionell användning.

15 års erfarenhet

15 års erfarenhet

Företagsgym.nu drivs av MaxPuls AB. Vi har sålt sportprodukter sedan år 2000. I vår webshop www.maxpuls.se finns ett brett sortiment av träningsprodukter framförallt med fokus på hemmaträning.

Med sidan Företagsgym.nu fokuserar vi på utrustning som tål frekvent användning.